Már javában zajlanak a munkálatok a Grassalkovich-kastély kertjében található volt kollégium épületében. A Grassalkovich Étterem emeletén több tantermet is kialakítottak már, a székek, padok megvannak, sőt, az informatikaterem beépítésével is hamarosan végeznek.

– Január 26-án a Hatvani Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ megkapta a működési engedélyt, az Oktatási Hivatal nyilvántartásba vette az intézményt. A Budapesti Gazdasági Főiskola és a Budapesti Műszaki Egyetem tart majd alapképzéseket, amik hamarosan a Felvi.hu oldalon is elérhetőek lesznek – jelentette be Horváth Richárd. A polgármester hozzátette: Hatvan és a hatvaniak egy régi álma válik valóra azzal, hogy felsőfokú képzés indul a városban. Az itt tanuló hallgatók pedig a képzés elvégzését követően ugyanolyan diplomát kapnak, mintha Budapestre járnának tanulni.

A tervek szerint az intézmény szorosan együttműködik majd a Markovits Kálmán Uszodával és az Ady Endre Könyvtárral, ahol a hallgatók díjmentesen használhatnak majd bizonyos szolgáltatásokat.