Hatvanban számos rendezvénnyel készültek az Őszi Fesztiválra, amely idén az autómentes nappal indult, ahol a résztvevők a főtérről indultak útnak, hogy körbetekerjenek a városon és megismerjék Hatvan nevezetességeit. A Határtalan Zenei Fesztiválon fellépett az Ocho Macho és a Children of Distance, emellett a testvértelepülések zenészei is színpadra álltak.

Lestyán Balázs alpolgármester elmondta: az Őszi Fesztivál programjai idén is nagyon látogatottak voltak. – Sok színes programmal készültünk az őszre, több mint tizenegyezren látogattak ki a rendezvényekre. Kiemelném ezek közül az Edda musical – „A kör” című előadást, amellyel a Szigetszentmiklósi Sziget Színház művészei örvendeztették meg a zenekedvelőket a Kossuth téren. Ilyen program korábban nem volt Hatvanban – fejtette ki Lestyán Balázs.

Az ősz egyik legjobban várt rendezvényén, a Sörfesztiválon színpadra állt Vastag Csaba és Vastag Tamás, Péterfy Bori & Love Band, valamint a gyerekek nagy kedvence is, a 100 Folk Celsius is. Idén, hogy még többen élvezhessék a programokat, egy nagyobb sátorban, a Népkertben rendezték meg a Sörfesztivált.

A kulturális intézmények is számos rendezvénnyel készültek az Őszi Fesztiválra. A Hatvany Lajos Múzeumban kézműves foglalkozásokat, előadásokat szerveztek, emellett a Hatvani Galériában folytatódott a Hatvani Portrék, Tompa Z. Mihály beszélgetőpartnere volt többek között Padányiné Kalocsai Edit és Szinyei András is, az Ady Endre Könyvtár Neves Hatvaniak című programján pedig Dr. Szőke László diplomata mesélt munkásságáról. Mindemellett a Grassalkovich Művelődési Ház, a vadászati múzeum, valamint a Liszt Ferenc Művelődési Ház is számos programmal készült az Őszi Fesztiválra.

Az Őszi Fesztivál ideje alatt megrendezték a XXII. Országos Tájkép Biennálét, a Harcosok Éjszakáját, és idén is kedvezményesen juthattak hozzá a burgonyához, hagymához és az almához a hatvaniak.

A rendezvénysorozat keretein belül méltó módon megemlékeztek az aradi vértanúkról, valamint az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójáról.

A Közéleti Szalonban, Nógrádi György biztonságpolitikai szakértővel folytatott beszélgetéssel ért véget november 17-én az idei Őszi Fesztivál.