Az utóbbi időben több kínai delegáció érdeklődött Hatvan iránt és pozitív tapasztalatokra tettek szert. Ennek eredménye, hogy a Xixiu ipari park képviselői és a hatvani önkormányzat együttműködési megállapodást kötöttek. Horváth Richárd polgármester elmondta, azt szeretné elérni, hogy Hatvan a kínai befektetések kapuja legyen és így tudják kölcsönösen segíteni egymást a jövőben.

– A múlt évben hivatalos látogatáson voltam Kínában, ahol Hatvant képviseltem egy befektetői konferencián. Ott több ipari park figyelmét is felkeltettük. Ennek eredménye ez a mai megállapodás is. A befektetők azt tervezik, hogy egy telefongyártó céget hoznak a városba. Célunk, hogy Hatvanban és Kínában is legyen egy iroda, hogy a vállalatok kölcsönösen megtalálják egymást – részletezte Horváth Richárd.

Shi Wenyong, az ipari park vezetője kifejtette: a céljuk, hogy a kínai vállalatok számára vonzóvá tegyék Hatvant és bátorítsák a cégeket, hogy jöjjenek és itt telepedjenek le.

– Azért esett a választás Hatvanra, mert úgy gondoljuk, hogy ez az ország legjobban fejlődő városa. Ráadásul egy impozáns ipari parkkal rendelkezik – részletezte Shi Wenyong igazgató.

Hozzátette: a polgármester legutóbbi kínai látogatása során nagyon jó benyomást tett az ott lakókra. Ezért továbbra is szeretnék erősíteni Hatvan és Kína kapcsolatát és ez az együttműködés kiemelkedően jó lehetőség erre.