Horváth Richárd polgármester vezetésével néhány fős küldöttség utazott a napokban Kínába. A delegáció Sanghai térségében Ningbo városát kereste fel, ahol konferencián vesz részt. Az előzményekhez tartozik, hogy tavaly Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezésére tizenhat közép- és kelet-európai ország vezetője Budapesten megbeszélést folytatott a kínai kormányfővel gazdasági és kulturális kérdésekről. Kína most azzal viszonozza a gesztust, hogy tizenhat országból polgármestereket hívott közös tanácskozásra. Horváth Richárd polgármester megtiszteltetésként értékeli a felkérést, hogy kifejtse gondolatait az együttműködés lehetőségéről.

A hatvani városvezető már tárgyalt Rungang Zhanggal, a Kínai Turisztikai Egyesület elnökével. A találkozó során együttműködési megállapodást írtak alá, aminek értelmében a jövőben több kínai turista látogat el Hatvanba. Ezzel pedig tovább fejlődik a város turizmusa. A kínaiakat érdekli a vadászati múzeum és a város nyújtotta szolgáltatások. Szó volt arról is, hogy partnerségük keretében a további közös kérdésekben együtt fognak dönteni.

Ígéretes, gyümölcsöző és sikeres együttműködés veszi kezdetét a sport, az ipar és a gazdaság területén – derült ki az Ázsiai-Csendes óceáni Sportszövetséggel történt találkozó során. Ma Wenguang szövetségi elnök, aki olimpiai súlyemelő bajnok már többször járt hazánkban, leginkább Budapesten, legközelebb Hatvanba is ellátogat.