Kalocsai tánccal, citerás előadással és saját versekkel köszöntötték a tavaszt a Vasutas Liszt Ferenc Nyugdíjas Klub tagjai a Daliban. A közösség több programmal is készül a jó idő beköszöntével, lesznek kulturális programokkal, így terveik szerint többször mennek majd színházba. – Jövőhéten kártyaversenyt szervezünk, a Naplemente Nyugdíjas Klubból is jönnek csoportok. Lesz ulti, römi, és rummikub verseny, ez egy egésznapos program lesz. Áprilisban tartjuk az irodalmi vetélkedőt, a nyár során pedig szervezünk Anna-bált. Időjárás függvénye, de ilyenkor már szeretünk a szabadban nyársalni, főzőcskézni – részletezte Berkes Jánosné, a Vasutas Liszt Ferenc Nyugdíjas Klub vezetője.

A műsort követően bemutatkozott a Magyar Idősek Köre Szövetség, mely 2020-ban jött létre, tevékenysége között szerepel többek között az idősek tapasztalatának, tudásának, életviteli feltételeinek megjelenítése a közéletben. Ezek mellett fő céljuk, hogy felhívják a figyelmet az egészségmegőrzésre. – Ahhoz, hogy jó nyugdíjas éveket, jó időskort éljünk meg, ahhoz a mentális és fizikai egészségmegőrzés egyaránt szükséges. Ez elsősorban nem az orvosi rendelőkben kezdődik el, hanem a kultúrában, amit szeretnénk elérhetővé tenni – mondta Ivanics István, a Magyar Idősek Köre Szövetség elnöke.

A rendezvényen a Naplemente Nyugdíjas Klubot Dudás István képviselte. Az találkozó során pedig előadást tartott Zentai László a szövetség egyik vezető tisztviselője, valamint Nagy László a nyírteleki Nyírfa Nyugdíjas Klub elnöke. Az eseményt Szinyei András alpolgármester szervezte, aki elmondta: büszke a hatvani nyugdíjasokra. – Bemutatkoztak a mi nyugdíjasaink, az előadás során pedig betekintést kaptunk, hogy az idősek kimozdulhatnak otthonról. Ahogy hallottuk az előadásokon, a szövetség egészségmegőrzési programok mellett határon túli eseményeket is szervez. Külföldi programon már mi is vettünk részt, a Naplemente Nyugdíjas Klub például Szlovákiában egy betlehemes játékon vett részt, nagyon nagy sikerrel – foglalta össze. Az alpolgármester hozzátette, az előadások rávilágítottak arra, hogyan lehet tovább gazdagítani az idősek életét. 

Fotó: Albert Péter