Összejövetelt tartott a Hatvany Lajos Múzeumhoz kapcsolódó múzeumbarátok köre. Az esemény egy megbeszéléssel indult, ahol a tagok megvitatták a jövőbeli programokat – hangsúlyozta a szervezet vezetője. Püski Zsófia elmondta, a kör tagjai már régóta segítik a múzeum munkáját. – Mindig tartozott egy baráti kör a múzeumhoz, még a régi időkben is. Segítettük az intézmény munkáját, kiállításokat őriztük, vagy a költözésben és az események megrendezésében is részt vettünk – részletezte.

Püski Zsófia hozzátette, a találkozón annak a kirándulásnak is megvitatták a részleteit, amely a Civil Alap pályázatnak köszönhetően jöhetett létre. – A mai napon kaptuk a hírt, hogy a kirándulásunkban segít az önkormányzat. A pályázatunkat benyújtva, kaptunk 100 ezer forintot. Ebből a busz bérlés költségeit fogjuk fedezni. Kisnyugdíjasok vagyunk, és nagyon jól jön ez a segítség – mondta.  

A baráti kör vezetője azt is elmondta, hogy a támogatás összegéből Bajára utaznak majd, ahol megtekintik a Turista Múzeumot, és a Gemenci-erdőbe is ellátogatnak.

A megbeszélés után a tagok egy tárlatvezetésen vettek részt a Hatvany Lajos Múzeum, Rippl-Rónai kiállításához kapcsolódóan. A bemutató anyagát az intézmény nyitvatartási idejében bármikor meg lehet tekinteni, tárlatvezetéssel pedig 11, 14, 16 és 17 órakor várják a látogatókat.