Április 22-én, szombaton hetedik alkalommal rendezik meg a futófesztivált és egészségnapot a városban. A programon minden évben több százan vesznek részt. Lestyán Balázs kifejtette, hogy idén is többféle szűrővizsgálattal is várják az érdeklődőket, melyhez a hatvani korház is csatlakozott. – Az egészségnapon 15 féle vizsgálat áll a látogatók rendelkezésére, lesz vércukorszint, koleszterinszint, glaukóma és testtömegindex mérés is. Mindezek mellett a helyszínen a dohányzásról való leszokást támogató tanácsadáson is részt vehetnek az emberek. Fontos odafigyelni az egészségünkre, ha a szűrések során valamilyen eltérést tapasztalnak, mindenképp forduljanak az orvosukhoz – emelte ki.

A futamokon az óvodásoktól a felnőttekig minden korosztály rajthoz állhat, a jelentkezők szombaton reggel nyolc órától regisztrálhatnak a DISZI aulájában. A verseny célja, az aktív sportolás megszerettetése. Valkai Zoltán az esemény egyik szervezője elmondta, hogy a DISZI előtti parkolóban, a futamok előtt egy közös bemelegítésen is részt vehetnek a jelenlévők, majd kilenc órától elkezdődik a verseny. – Az eddigi adatok alapján előreláthatólag összesen 148-an indulnak a különböző kategóriákban. Reggel először az óvodások és az általános iskolás diákok futnak, különböző távokon. Délután a félmaraton kerül a középpontba, mindhárom távon egyszerre történik a rajtoltatás – emelte ki.

A félmaratoni táv legidősebb és legfiatalabb teljesítője különdíjban részesül. Az 5km, a 10km és a 21,5km-es távot teljesítő célba érkezők egyedi befutóérmet adnak, emellett távonként az első 3 helyezettet díjazzák is a szervezők.

Kezdőkép: archív