Ismét a Népkert adott otthont a Hatvani Tuning és Veteránautó Találkozónak, ahol számos különleges és egyedi ízlés szerint kialakított autó volt jelen. A programon durrogó kipufogók és tuningolt autók fogadták a látogatókat. Az eseményen volt Audi, BMW, Volkswagen, Seat és Honda is. Aki netán ezeket nem érezte volna magáénak, a hátsó részen veterán járgányok között nosztalgiázhatott.

Horváth Richárd polgármester kifejtette, hogy nagy kedvelője a veteránautóknak és szabadidejében szívesen foglalkozik a felújításukkal. A rendezvényen az 1978-as gyártmányú Lada 1600-asát és két Volga autóját is bemutatta, amikkel már díjakat is nyert. – 2015-ben indult a Veteránautó Találkozó, de akkor még csak a városháza előtt gyűltünk össze néhány autóval. Nagyon örülök, hogy már ilyen színvonalas eseménnyé nőtte ki magát ez a rendezvény. A kedvezőtlen időjárás ellenére, idén is hatalmas az érdeklődés és rengeteg a résztvevő – részletezte Horváth Richárd polgármester.

Havassy Péter is a veterán autók sorában parkol az 1977-es kiadású Porsche 911-es Carrera büszkeségével. – Nagyon szeretem a Ladákat is, és az itt látható kiállított darabok között is van olyan, aminek mi csináltuk az alkatrészét. Gyönyörű kocsikat látok itt, hatalmas szakértelemmel lettek restaurálva, ebben biztos vagyok. Beszélgettem a tulajdonosakkal is és azt tapasztaltam, hogy a szívüket és a lelküket is beleadják az autóik szerelésébe – mondta Havassy Péter, a Havassy Motorsport vezetője.

Muszka László autószerelő, szakmájából adóan teljesen beleszeretett a tuning autókba és az évek folyamán BMW E36 coupe járművével már több mint száz díjat nyert. – Tizenhárom éve van nálam ez autó és igyekszem mindig szépítgetni, épített alufelnik találhatók rajta és levegős futómű is van benne. Több éve rendszeresen részt veszek különféle autós találkozókon, amiken gyakran tapasztalatokat is cserélünk a kiállítókkal – mondta Muszka László.

Benkő György, a versenyre egy Citroen 2CV gépjárművel érkezett, ami napi használatban van, illetve gyakori, hogy havonta 1500 kilométert is megy ezzel az autóval. – Tizenegy éve szereztem ezt az autót és idén harmincéves. Ismerem a legelső magyar tulajdonosát is.  Még 2017-ben kezdtem el átépíteni, szerencsére egyszerűen beszerezhető hozzá az alkatrész is, így ez megkönnyíti a dolgom. Nagyon egyedi ez a típus, ezért gyakran kilógok vele a sorból, de ezt én szeretem – mondta Benkő György.

Az esemény egyik legnépszerűbb programja a drift taxi volt, ahol nem bántak óvatosan a gázpedállal a pilóták. Nagy Ferenc már gyerekként is érdeklődött a drift iránt, később, a havas úton tesztelgették a drift rejtelmeit és a feszegették az autók határait. – Egyszer elmentem egy hasonló találkozóra, mint a mai és nagyon tetszett, majd később elkezdtem építgetni a saját járgányom. Versenyekre, kiállításokra vittem és egyre jobb eredményekkel tértem haza. A drift taxiztatás közben mindig arra leszek figyelmes, hogy először kicsit félénken ülnek be mellém az emberek. Pár kör után viszont, azt látom rajtuk, hogy nagyon élvezik a csúszást és a gyorsulást – részletezte Nagy Ferenc.A program keretében lehetőség volt kipróbálni a Can Am Rykert is, amely újradefiniálja a motorozás élményét. A jármű a fiatalokat és az örökifjakat célozza meg a futurisztikus stílussal és sportos, egyedi külsővel. Kiss Norbert kifejtette, hogy számos hatvani programon részt vett már, és ezek mindig nagyon érdekesek és látványosak. – Kipróbáltam a Can Am Rykert, nagyon különleges és izgalmas élmény volt vezetni. Rengeteg szép és egyedi autó van itt. Nagyon várom már az esti koncerteket is, mindenképp a közönség soraiban fogok lenni – részletezte Kiss Norbert, kétszeres Európa – bajnok kamionversenyző.

A zord idő ellenére jól teljesítettek a Budapest-Hatvan útvonalú Qinghai Lake országúti kerékpárverseny résztvevői is, akik a Népkertben felépített színpadon vehették át az elismeréseket. A biciklisek szombat reggel 9.00 órakor rajtoltak el Budapestről, hogy Fóton, Veresegyházán, Galgamácsán és Aszódon keresztül végül megérkezzenek Hatvanba.

A számos látnivanló, drift show, autó limbo, divatbemutató és Mini Classic szülinapozás mellett a koncertek sem maradhattak el. A színpadon Dér Heni táncos énekes produkcióját tekinthette meg a közönség, majd a Punnany Massif szórakozatta az érdeklődőket.

Dér Heniről már gyermekként kiderült, nagyon erős kötődése van a zenéhez, majd az iskolában is megerősítették, hogy tehetségesen énekel. – Mikor zenét készítünk, először a dalt írjuk meg, és később alakul ki, hogy milyen hangvételű legyen a téma és a szöveg.  Burai Krisztián biztatására rap is hallható néhány előadásomban, nyilván énekelek is, de nagyon tetszik, hogy ezzel színesítettük a felhozatalt. A jövőben Curtis is társul majd hozzám egy új dalomban – mondta az énekesnő.

Farkas Roland kifejtette, hogy a Punnany Massif idén ünnepli a 16. születésnapját és sok másik zenekartól eltérően, ők egy baráti csapat, akik elkezdtek közösen zenélni. – Jelen pillanatban kilenc emberből áll a zenekarunk. A jövőben lesznek közreműködéseink, de erről még nem árulhatok el többet. Mindig igyekszünk valami új dolgot belevinni a dalainkba és váratlan lépést hozni vagy meglepni a közönséget – részletezte Farkas Roland, a Punnany Massif egyik alapító tagja.

A koncertek után a nap egy látványos tűzijátékkal ért véget.

Fotó: Albert Péter