Színes portrék, és izgalmas technikával készült munkák láthatók a Hatvani Galériában, ugyanis ezúttal az “Arcok és Sorsok” elnevezésű biennálé alkotásait láthatják az érdeklődők. Ez volt a 23. portrébiennálé a Hatvani Galéria történetében, most is belakták az alkotások az egész épületet: az alsó és a felső kiállítóterem falain, oszlopain is láthatóak képek. Az arcok és sorsok során olyan portrék jelennek meg, amik mögött életút, teljesítmény, pillanatnyi állapot, érzelem, siker vagy fájdalom lakozik.

A több tagból álló zsűri értékelése szerint a biennálé legjobb alkotása Édua portréja lett, amit László Dániel festett meg. Az alkotáson a művész nagyobbik lánya látható erdélyi népviseletben. – A biennále egy jó körkép is, hiszen megmutatja, hogy melyek azok az irányzatok, amik jellemzik az aktuális magyar művészetet. Láthatjuk, hogy tematikájában és ábrázolási módjában is megannyi lehetőség közül válogattak a művészek, és próbálták megtalálni a számukra egyedi ábrázolási módot – részletezte Tompa Z. Mihály, a Hatvani Galéria vezetője.

Hozzátette: a kiállítás minden évben nagyon népszerű, az ország különböző részeiről érkeznek alkotások. Mindemellett rendívül sokszínű munkák és újszerű, egyedi technikával készült képeket láthat a közönség. Az “Arcok és Sorsok” portrébiennálé január 22-ig látogatható a Hatvani Galériában.

Kezdőkép: archív