Mint már tudósítottunk róla, a kis Nógrád megyei település, Héhalom, hagyományt teremtett a Böllér Bajnokok Ligájával, melyet már harmadik alkalommal rendeztek meg április 22-én. Az idei megmérettetésre 31 csapat nevezett be az ország számos részéről. A zsűri – mely mesterszakácsokból, húsipari és gasztronómiai szakemberekből állt – a nap folyamán folyamatosan ellenőrizte a csapatoknál az egyes műveleteket és az elkészített étkeket. A versenyzők magukkal hozhattak zenészeket is, akik a jó hangulatot, munkakedvet biztosították a bölléreknek. Hatvanból két csapat is részt vett a megmérettetésen: Bagyinszki Gyula irányítása mellett a Média–Hatvan Nonprofit Közhasznú Kft. képviseletében a „Hatvani Daliák” és a Márkus Tibor vezette „Roncsderby” képviselte városunkat. A „Daliák”, a Gáspár András Bajtársi Egyesület zászlóőrei: Földesi Attila, Berkes József, Kuzsella Gábor és társaik voltak, akik már több éve sikeresen szerepelnek az országos szabadtéri gasztronómiai megmérettetéseken. A több kategóriában kihirdetett versenyen az alábbiakban szereztek elismerést a hatvaniak:

A III. Böllér Bajnokok Ligája legötletesebb udvara címét: a Roncsderby Team nyerte.

A legjobb ételkülönlegesség kategóriában: a Roncsderby Team II. helyezést ért el.

Házi sütemény kategóriában:

A „Hatvani hájas”, mely dióval és otelló szőlőlekvárral lett töltve, ezüstérmet nyert. A Roncsderby Team házi süteménye ezüstérmet nyert.

A díjat Opóczky István és Opóczky Sándor mesterszakácsok adták át.

Pálinka kategóriában:

Földesi Attila bodzavirágból készült, 50 fokos, egy éves, „Fogópálinka” főzete ezüstérmet kapott. Fain Illés szilvapálinkája (2015) bronzérmet nyert.

Az elismerést dr. Berze Gábor, a Pálinka Szövetség elnöke adta át.

Csapat kategóriában:

A Magyar Gasztronómiában Kifejtett Tevékenységért és a Vidéki Disznótoros Hagyományok Megőrzésért” díszoklevelet kapta a „Hatvani Daliák” csapata.

A tanúsító okiratot Opóczky István és Opóczky Sándor mesterszakácsoktól, a zsűri vezéregyéniségeitől vehették át.

A disznótoros kategóriában nagy volt a felhozatala és a rutinja a többi visszajárónak. Itt nehéz volt labdába rúgni a hatvaniaknak, ezért más kategóriákba is neveztek. A jó taktikai érzése bevált a csapatnak, nem jöttek üres kézzel haza. Tapasztalatokat gyűjtve jövőre, ha indulnak még több elismerést szeretnének begyűjteni a kategóriákban. Az első szereplésük ellenére sikeresnek mondható részvételük. A díjátadó ünnepség után a böllér bálon, az egész napos feszültséget a díjazott pálinkával vezették le, melyet délelőtti látogatásukkor Horváth Richárd, Hatvan polgármestere és Lestyán Balázs alpolgármester is megkóstolt, és elismerően nyilatkoztak róla. Az éj sötétjében a tűzoltókból és mentősökből verbuválódott boldogi lagzis banda talpalávaló zenéjére a vidám „Daliák” egy része a sörsátor asztalának tetején örömükben még a „hatvani csülök döngölőst” is eljárták.

H. Szabó Sándor felvételei

okl2 okl4 okl3

1012101769 Hehalmon a Bollerbajnokok Ligajan H.Szabo Sandor felvetele okl11012101770 Hehalmon a Bollerbajnokok Ligajan H.Szabo Sandor felvetele 1012101771 Hehalmon a Bollerbajnokok Ligajan H.Szabo Sandor felvetele 1012101775 Hehalmon a Bollerbajnokok Ligajan H.Szabo Sandor felvetele 1012101776 Hehalmon a Bollerbajnokok Ligajan H.Szabo Sandor felvetele 1012101777 Hehalmon a Bollerbajnokok Ligajan H.Szabo Sandor felvetele 1012101779 Hehalmon a Bollerbajnokok Ligajan H.Szabo Sandor felvetele

 

A csapatok számára a.

A csapatok számára a.

A versenyen való részvételért a csapatoknak 25.000 Ft nevezési díjat kell