Megtelt a hatvani sportcsarnok, ugyanis szalagavató ünnepséget tartottak a Hatvani Damjanich János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumának diákjainak. A program elején kilenc végzős évfolyam 188 tanulója vonult a színpadra. A jelenlévők között köszöntötték Horváth Richárd polgármestert, Szinyei András alpolgármestert, Gál Erzsébet képviselő asszonyt, valamint Tóth Zsoltot, a Heves Megyei Szakképzési Centrum főigazgatóját.

Ezt követően Vincze Dániel, az intézmény vezetője beszédében a közösség fontosságára hívta fel a figyelmet. Mint mondta: mindent megtettek az intézmény tanárai, oktatói annak érdekében, hogy a későbbiekben a tanulók érvényesülni tudjanak az életben. 

Ezt követően minden végzősre osztályfőnöke tűzte fel ünnepélyesen a felnőtté válás jelképét. Egy-egy osztály szalagtűzése előtt pedig az iskola alsóbb éves diákjai versekkel, énekekkel és táncos műsorokkal kedveskedtek a tanulóknak.

A végzősök érezték ennek a pillanatnak a jelentőségét.  – Nagyon jó érzéssel tölt el ez az ünnepség, örülök, hogy az élet ezen szakaszába is eljutottam, és átélhettem – mondta Bánki Bátor. Gál Tamás pedig hozzátette, hogy hálás az iskolának az elmúlt évekért, az ott szerzett rengeteg élményért. 

Hadler Henrietta úgy fogalmazott: büszkén viseli ezt a szimbólumot. – Lezárul egy korszak, és itt kell hagynom az iskolát, elbúcsúznom az osztálytársaktól, pedagógusoktól. Nagyon büszke vagyok arra, hogy ebbe az iskolába járhattam. Tavaly túl voltam az érettségin, idén pedig a technikumi évet végzem, utána pedig vár a nagybetűs élet, hiszen a felnőtté válás korszaka elkezdődik. Az 5/13.a osztályos tanuló beszédet is mondott, melyben Winston Churchillt idézte: „Ez nem a vég. Nem is a vég kezdete. De talán ez a kezdet vége.”

A ceremónia után a 2022/2023-as tanév végzősei a hagyományhoz hűen keringőztek, majd felkérték szüleiket, tanáraikat, és együtt járták el középiskolai évük utolsó táncát.

Fotó: Albert Péter