Az időszak első versenye egy miskolci regionális találkozó volt, ahol a hatvani tehetségek minden versenyszámban megmutatták, hogy ők a legfelkészültebbek. A találkozóról 24 arany-, 9 ezüst- és 10 bronzéremmel tértek haza, maguk mögé utasítva ezzel a találkozón résztvevő többi egyesületet.

A miskolci verseny után sem pihenhettek a hatvani sportolók, február 25-én és 26-án Hódmezővásárhelyen, nemzetközi úszóversenyen álltak rajthoz.  A legtöbb aranyérmet (14) – Érdhez hasonlóan – a hatvaniak gyűjtötték a 47 induló egyesület közül.

Hódmezővásárhelyen is Soós Gabriella és Tóth Bendegúz voltak a legszorgalmasabb „gyűjtögetők”, de kiválóan szerepelt az egész csapat: Fillér Adél és Bálint, Sztruhár Gréta, Fülöp Ádám, Urbán Anna és Eszter, Detre Márk, Lóska Bálint, Kocsis Dániel, Búzás Virág, Halmóczki Róza, és Gyetvai Patrícia. A 12 órán keresztül tartó verseny alaposan kifárasztotta az úszókat, de pihenésre továbbra sem volt idejük, mert folytatódtak az erős edzések.

Mivel a hatvani úszók állandó résztvevői az Észak-magyarországi régió versenyeinek, így március 11-én részt vettek a miskolci XXI. Víz Világnapja elnevezésű nemzetközi úszóversenyen. Annak ellenére, hogy a második versenynapon edzőtáborozás miatt nem vettek részt, az egy napos eredményeik is tekintélyt parancsolóak.

Soós Gabriella 5 arany

Tóth Bendegúz 3 arany, 2 bronz

Horkai Lilla 2 arany, 1 ezüst, 1 bronz, 1 V.

Detre Márk 1 ezüst, 1 bronz, 1 IV.

Fillér Bálint 1 ezüst, 1 V.

Fillér Adél 1 IV, 1 V. 1 VI.

Györe Ádám 1 IV. 1 VI.

Freili Géza 1 V. 1 VI. 1 VI.

Papp Hanna 1 V. 1 VI.

Sztruhár Gréta 1 V.

Urbán Anna 1 VI.

A kiváló egyéni teljesítményeket a gyorsváltóban koronázták meg a lányok – Sztruhár Gréta, Gyetvai Patrícia, Papp Hanna és Soós Gabriella –, akik nagy küzdelemben győztek.

Március 24-én Hajdúszoboszlón, 400-as felmérő, nyílt úszóversenyen is részt vettek. A 16 egyesületből csak a budapesti Jövő SC és Nyíregyháza úszói bizonyultak jobbnak a hatvaniaknál.  A Hatvani Úszó Klub összetettben a 3. lett.

 

400 gyors:                 400 vegyes:

Detre Márk  I.               III.

Tóth Bendegúz  I.          I.

Soós Gabriella  I.           I.

Horkai Lilla                    I.

Fillér Adél                     II.

Fillér Bálint                   VI.

Sztruhár Gréta  IV         III

Urbán Anna  V.             IV.

Urbán Eszter                 V.

Harmóczki Róza  VI.     V.

Gyetvai Patricia  V.

Freili Géza  IV.             IV.

Lóska Bálint  IV           IV.

Fülöp Ádám  V.            IV.

Kocsis Dániel               VI.

Györe Ádám                 V.