A Nagy Endre Rendezvényterem adott otthont a Bajza József Gimnázium és Szakközépiskola szalagavató ünnepségének. A végzős osztályok minden évben egy számukra útmutató jelmondatot választanak. A szalagavató kezdetén ezeket a bölcsességeket ismertették az osztálytitkárok, amelyeket egy szalagra írva felkötöttek az iskola zászlajára. Ezután a tizenkettedikesek megkapták osztályfőnökeiktől az utolsó középiskolai évüket jelző szalagokat, a diákok neveit egyenként olvasták fel a szalagtűzés alatt. A végzősök fogadalmat tettek, hogy hazájuk felvirágoztatására törekednek.

bajza_szalagavato_44

Pappné Dr. Forgács Edit igazgatónő beszédében emlékeztette a tizenkettedikeseket, hogy ez az ünnepség mindig különleges és felejthetetlen marad az életükben. Hozzátette: a diákokat összeköti a közös múlt és a jövő építése. Felhívta a figyelmet, hogy a végzősöknek fel kell készülniük az önálló, felelősségteljes életre, hiszen ezentúl döntéseiknek igazi tétje van, meghatározza a jövőjüket és boldogságuk alapja, ugyanakkor a szalag azt is jelképezi, hogy felnőttek.

Az alsóbb évfolyamosok műsorukban felidézték a tizenkettedikesek legemlékezetesebb középiskolai élményeit. A bajzások elbeszélései pedig humoros tükröt állítottak tanáraik szokásainak, de megemlékeztek osztályfőnökeik gondoskodásáról, az osztálykirándulásokról és az iskolai büfé sajátos hangulatáról is. A műsorban egy tanulságos történetet is elmeséltek, amelyet egy, a diákok által készített videóval színesítettek.

A végzősök táncai minden évben a szalagavató fénypontját jelentik. Idén a produkciókat Polonkai Zoltán koreografálta. Változatos és látványos fellépésekkel készültek a bajzások. Nem spóroltak a stílusok kavalkádjával. Keringővel kezdődött a sor, az elegáns nyitányt pedig egy igazán fülledt és érzéki börleszk váltotta. Idén egy eddig szokatlan újítást is bevezettek, hiphop is szerepelt a repertoárban. A szalagavatón a vagány srácok elcsábították a menő csajokat és bizonyították, hogy a Grease még mindig megunhatatlan. Az ünnepség megható pillanatokkal ért véget, amikor a végzősök felkérték szüleiket, és a családok együtt keringőztek.