Vasárnap délután már a lovak is izgatottan várták, hogy elindulhassanak a hatvani főtérről a Népkertbe. Ismét megrendezték ugyanis a lovas Mikulás rendezvényt, amely sétakocsikázással kezdődött a Kossuth téren. A családok közösen ültek fel a hintóra, amit jól láthatóan nemcsak a gyerekek élveztek nagyon. – Az unokákhoz érkeztünk Mezőtúrról, szétnézünk a városban és mindent kipróbálunk ezen a programon is – mondta Herbály Sándor, akinek nagyon tetszett a sétakocsikázás és az egész város hangulata.

A Népkertben is izgalmas programmal várták a családokat. A gyerekek itt lóháton találkozhattak a Mikulással, és aki szeretett volna közös képet is készített vele. A legbátrabbak pedig a lovaglást is kipróbálhatták. – Többször lovagoltam már életemben, minden évben nagyon várom már a lovas Mikulást is. Jól érezzük magunkat ezen a délutánon a barátnőimmel – mondta vidáman Gyarmati Fanni. – Mi a két gyerekkel jöttünk ki a rendezvényekre, minden nagyon tetszik nekik. Jól kitalált családi program ez, többféle lehetőségünk van arra, hogy kimozduljunk a gyerekekkel és jól érezzük magunkat együtt – részletezte Kelemen Dávid.

A vasárnap délutáni programon a résztvevők ingyenesen barangolhattak a vadasparkban is, illetve a Kossuth téren az Ice Gardenben kézműves foglalkozásokkal is szórakoztatták a gyerekeket.

Fotó: Albert Péter