Samu Laura festményeiből nyílt kiállítás a Hatvani Galériában. A lőrinci fiatal alkotó, az egri Eventus művészeti iskola végzőse. Első önálló tárlatán olyan képeket mutat be, melyeket az elmúlt két évben készített. A festmények között fellelhetők tanórákon készült művek is, de többségében olyan képek láthatók, melyeket az alkotó szabadidejében valósított meg.

Samu Laura legfőbb célja, hogy képein keresztül átadja az érzéseit és gondolatait az embereknek, közben bízva abban, hogy alkotásait kedvelik majd és izgalmasnak találják a szemlélők. – Régebben akrillal dolgoztam, viszont ma már az olajfestéket részesítem előnyben. Az elmúlt években nagyon sok tájképet festettem, azonban ez megváltozott és most inkább a figurális képeket tartom izgalmasnak. A változás azért történt, mert szerettem volna valami újat kipróbálni, így alaposabban megtanultam az emberi test ábrázolását, mindig arra törekszem, hogy anatómiailag is helyesen fessem meg a részleteket – részletezte. A fiatal alkotó elkötelezett a művészet iránt, jövőbeli tervei között szerepel, hogy egyetemen bővíti tudását, emellett szeretné, ha minél több ember megismerné munkásságát.

Tompa Z. Mihály, a Hatvani Galéria vezetője úgy fogalmazott, hogy a galéria mindig is feladatának tekintette a fiatal művészek bemutatását. Mint mondta, a jelenlegi tárlaton egy újabb tehetséges alkotót ismerhetnek meg az emberek. – Ez a tárlat is meggyőzhet bennünket arról, hogy egy nagyon tehetséges, igényesen dolgozó, sokrétű alkotóval van dolgunk, aki hajlamos különböző művészi perspektívákat applikálni az alkotásaiba – emelte ki.

A kiállítás megnyitóján Mátyássy Gábor festőművész tárlatvezetést is tartott, melynek részeként elemezte a bemutató anyagát, így a képekről, a fény-árnyék hatásokról, valamint a festészeti technikákról is szó esett az alkotók és a vendégek között. Samu Laura festményei április 26-ig láthatók a galériában.

Fotó: Albert Péter