Hatvan ipar parkjánál rendezik meg a HRI kupát hétvégén. A Magyar Motorsport Szövetség quad szakága már több városba is elvitte a versenyt, a második futamra most Hatvanban kerül sor. Nyírád, Kecel, Miskolc, Máriapócs – az országos bajnokság különböző fordulói ezeken a településeken már jól ismertek.  A hatvani pálya különlegessége most az lesz, hogy ismeretlen a versenyzők számára. – Ezt a pályát, a nyomvonalát egy versenyző sem ismeri, nem tudnak felkészülni erre a futamra, így kiegyenlítettek lesznek az erőviszonyok – mondta Mészáros Zsolt, a Magyar Motorsport Szövetség quad szakágának junior összekötője.

A kétnapos rendezvényen a versenyzők több kategóriában indulnak, a kor- és géposztály alapján szelektálódott nevezők, ismétlődő, több körből álló futamokon vesznek részt. Általában 4 futamból áll egy-egy megmérettetés, melynek keretein belül, fiatalok illetve idősebbek váltakozva mutatják meg tudásukat.

A szervezők felhívják rá a figyelmet, hogy a terület egy részén, a szurkolói zónába való belépéshez kell védettségi igazolvány, és arra a részre 1000 Ft értékben lehet belépőt vásárolni, a terület többi részén ingyenesen látogatható a program.