A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezete ismét megszervezte úszóversenyét, melyen a liga heves megyei alapszervezeteinek tagjai versenyeztek egymással. A Markovits Kálmán uszodában gyűltek össze a résztvevők, és már a verseny előtt jókedvűen hangolódtak az úszásra. Horváth Richárd polgármester köszöntötte a jelenlévőket, magát a megmérettetést Schirilla György nyitotta meg, aki pár hossz leúszásával indította el a barátságos úszóversenyt. Mint mondta, mindig szívesen jön Hatvanba, szép emlékeket őriz a városról. Mint fogalmazott, nagyon örült a meghívásnak, hiszen vallja, hogy ahol mozgás van, ott egészség is. – Az úszás egy kiemelkedő mozgásforma, megpihen a gerinc, a szív pedig dolgozik, nagyon jót tesz a vérnyomásnak is. Itt minden induló nagyot küzd, véleményem szerint mindenki győztes, aki ezen a versenyen indul – mondta Schirilla György.

Több Heves megyei település alapszervezete képviseltette magát a rendezvényen Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke elmondta, a cél az volt, mint minden évben, hogy örömet szerezzenek, emellett, hogy az egészséges életmódot népszerűsítsék. – A liga zászlójára tűzte a mozgás népszerűsítését, hiszen nagyon fontos szerepe van a betegségek megelőzésében és a rehabilitációban is. Hatvanban éppen ezért már hagyománya van ennek az úszóversenynek, minden évben népszerűsítik vele a mozgást – fejtette ki.

Az úszóverseny résztvevői pedig nagyon jól érezték magukat, volt, aki mellúszásban, akadt aki gyorsúszásban teljesítette a távot. Lőrincz Melinda elmondta, miért indult ismét az úszóversenyen. – Nagyon fontos számomra a mozgás, hiszen egészségügyis tanár vagyok. Minden életkorban kiemelten fontos, hogy aktivizáljuk magunkat, ezen az úszóversenyen is jól látszott, hogy a kor nem akadály, fiatalok és idősek együtt teljesítették a távot – fogalmazott.

A rendezvényre a hatvaniak mellett Gyöngyösről, Gödöllőről, Kerekharasztról és Rózsaszentmártonról is érkeztek versenyzők. Verseny közben hangos tapssal biztatták egymást a résztvevők, a rendezvény végén pedig díjazták a helyezetteket.

Fotó: Albert Péter