A Szociális Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat épületében szervezte meg idei adventi akcióját a Hatvani Karitatív Összefogás Egyesület. A készételek mellett almát, kenyeret, gyümölcsöt, szaloncukrot, és többfajta alapélelmiszert is hazavihettek azok, akik előzetesen regisztráltak az eseményre.

A csomagokért nem kellett fizetni. Szepesiné Balog Kinga így fogadta a lehetőséget. – Boldog nagymama vagyok. Az unokáimért vagyok itt. Nagyon nagy segítsék ez a családoknak – mondta.

Csaba Mónika elmondta, mit jelent számukra az élelmiszercsomag. – Nagyon nagy segítség. Van otthon egy kislány és mellette ez nagyon sokat jelent – részletezte.   

Összesen 500 adag élelmiszercsomaggal várták a családokat a Hatvani Karitatív Összefogás Egyesületének tagjai, az adventi akció során – mondta Smidné Vereb Julianna a szervezet elnöke. – Nagyon örülünk, hogy idén is sikerült megszervezni az eseményt. Nagyon köszönjük a támogatóinknak, és bízom benne, hogy a nálunk megforduló családok is örömmel veszik ezt a lehetőséget – hangsúlyozta.      

Hozzátette, hogy az ételosztás eseménye után, az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskolába mentek, ahol az intézmény tanulói által összeállított csomagokat vették át.  Ezeket még karácsony előtt szétosztják a rászoruló családok gyermekeinek. Smidné Vereb Julianna azt is elmondta, hogy a következő évben, február 17-én, a Grassalkovich Művelődési Házban szervezik meg a ruhabörzét, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.  

Fotó: Albert Péter