Fényképekkel, beszéddel, valamint különféle produkciókkal mutatkoztak be a civil szervezetek az Egri Norma Alapítvány partnertalálkozóján. Mindenkinek öt perce volt rá, hogy bebizonyítsa, szervezete érdemes a zsűriben helyet foglaló cégvezetők támogatására.

– Számos civil szervezet működik a városban, érdemes az ő munkájukat több fórumon is bemutatni. Ezen a partnertalálkozón pedig lehetőségük volt megmutatni, hogy mivel foglalkoznak napi szinten – mondta Lestyán Balázs alpolgármester.

civil_forum_04

Horváth Richárd polgármester szerint az ilyen rendezvények segíthetnek benne, hogy a két különböző szektor szereplői találkozhassanak egymással és közös célokat fogalmazhassanak meg.

– Nagyon fontosak Hatvan életében a civil szervezetek. Ha velük közösen gondolkodunk, akkor együtt, meghatározott célokat tudunk elérni. Emellett az is kiemelendő, hogy a munkájukkal öregbítik a város hírnevét – fejtette ki Horváth Richárd polgármester.

civil_forum_11

civil_forum_22

Több hatvani civil szervezet is bemutatkozott, a Cit-Car Táncsport is köztük volt.

– Nemigen kell minket bemutatni, hiszen szinte minden helyi rendezvényen fellépünk. Számos jó eredményünk van már, a támogatók pedig szívesen veszik, ha egy hatvani szervezet, hatvani táncosokkal dobogós helyeket ér el – mondta Kozma Gábor, az egyesület vezetője.

A vállalatok zsűrizték a civil szervezetek bemutatkozásait és díjazták a legjobb hármat: a harmadik a Kutyaszív Állatmentő Közhasznú Alapítvány, a második a Hatvani Úszóklub Sportegyesület, az első pedig az Észak-Magyarországi Sclerosis Multiplex Egyesület lett.