Színházzá alakult a Nagy Endre Rendezvényterem tegnap este. A színház világnapja alkalmából a Pódium Színház előadásában láthatta a hatvani közönség Kálmán Imre nagy sikerű operettjét, a Csárdáskirálynőt. A szerelmi történetben végigkísérhették Edvin herceg és Vereczky Szilvia sanzonett viharos kapcsolatának nehézségeit. A humorral fűszerezett darab jól mutatja, milyen kihívások elé állítja a fiatalokat a szerelem, ha nem azonos társadalmi osztályból származnak. Bednai Natália rendező szerint ez a darab egy örök klasszikus, amire minden korosztály szívesen vált jegyet. Kiemelte: bár az operettek elsődlegesen a zenei betétekről ismertek, a próbák alatt a prózai játékra fordították a legtöbb időt, hogy a nézők minél jobban beleélhessék magukat a szereplők életébe. – A magyar emberek szeretnek mulatni, ezért az operett egy olyan hungarikum, ami sosem veszít a fényéből – hangsúlyozta a darab rendezője.

Az utazó társulat örömmel látogat el olyan városokba, ahol nincs klasszikus értelembe vett színház, hiszen a szórakoztatás mellett fontos feladatuknak érzik, hogy megszerettessék és mindenki számára elérhetővé tegyék a színház varázslatos világát.

A kétfelvonásos darabban a Váci Kamarazenekar közreműködésével olyan örökzöld operettslágerek is felcsendültek mint a “Hajmási Péter, Hajmási Pál” és a “Jajj, cica eszem azt a…”, a közönség pedig vastapssal jutalmazta a színészeket.