Gyerekeknek szerveztek nyílt napot a Hatvani Tenisz Centrumban. A rendezvény célja az volt, hogy megismertessék a sportágat a fiatalokkal, és felhívják a figyelmet a mozgás fontosságára. – Mi, hatvaniak büszkék vagyunk rá, hogy ilyen sok sportolási lehetőség van a városban. Ezek megismertetésében pedig nagy segítséget nyújtanak az ilyen nyílt napok – ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg a rendezvényt Smidné Vereb Julianna önkormányzati képviselő.

Már délelőtt tíz órától fogadták a gyerekeket a pályán, korcsoportok alapján osztották be őket egy edző mellé. Az egészen fiataloktól az idősebbekig mindenki kipróbálhatta, hogyan kell az ütőt használni és a labdát eltalálni.

Dán Gyula, a Hatvani Tenisz Club Sportegyesület elnöke szerint a tenisz több szempontból is megfelelő választás lehet a gyerekek számára. Többek között a mozgáskoordináció fejlesztésében is kiemelt szerepe van. – Volt egy kislány, aki eljött hozzánk teniszezni, nem tudott biciklizni, öt alkalom után pedig örömmel mesélte az édesapja, hogy helyreállt az egyensúlyérzéke. A sport tehát nagyon fontos, erősíti az immunrendszert is – fejtette ki.

A gyerekek pedig nagyon élvezték a teniszezést, és hogy megtanulhatták az alapokat. – Nagyon tetszett, el kellett ütni a labdát jó messzire – mondta Balázsfalvi-Németh Flóra. – Szeretek teniszezni, és már most jól megy. Át kellett ütni a labdát a másik térfélre. Szerintem később is fogok még teniszezni – fűzte hozzá Torhosi Júlia Klára.

A nyílt napon nemcsak teniszezni lehetett, a pálya szélén a trambulint is kipróbálhatták a látogatók. Emellett ugrálóvárral is készültek a gyerekeknek. Valamint, akik a sportolás mellett szépülni is szerettek volna, csillámtetoválással díszíthették ki magukat. A felfrissülésről pedig a vitamin büfé gondoskodott, gyümölccsel, frissítőkkel készültek a gyerekeknek a nyílt nap alkalmából.

Fotó: Rozgonyi Dezső