Tárlatvezetéssel egybekötött kerekasztal-beszélgetést szervezett a Tilma A Gyermekművészetért Alapítvány. A rendezvényre olyan személyeket invitáltak, akik az eltelt évek alatt segítették munkájukat. A program keretében felidézték legszebb emlékeiket. Horváth Richárd kiemelte, az alapítvány fontos szerepet tölt be a gyerekek életében, hiszen általa a tehetség megtalálhatja útját.

Basáné Révész Erzsébet, az alapítvány vezetője indította útjára a gyermekrajzpályázatokat és az elkészült műveket bemutató vándorkiállításokat. Azóta is segíti a fiatalokat, lehetőséget biztosít számukra, hogy megmutassák tehetségüket. A művésztanár elmondta, hálás mindenkinek, aki részt vett az elmúlt évek munkájában. – Ez egy olyan munka, amit senki nem erőltetett rám. Mint egy égi jel, úgy jött számomra ez a feladat. Hatvanból indultunk és egészen a Vatikánig eljutottunk – fejtette ki.

Béres Klára kiemelte, mai napig megtiszteltetésnek tekinti, hogy az alapítvány fővédnöke lehet. Nagyon fontos számára a lelki egészség, amelyhez elengedhetetlen a hit megélése és a művészetek világa. – A művészet egy összekötőkapocs a föld és a transzcendens között, és a gyermeki lélek még megrontatlan tisztasággal képes erre a közvetítésére – vélekedett a Béres Alapítvány elnöke.

A kerekasztal-beszélgetésen Prokopp Mária művészettörténész is azt hangsúlyozta, hogy művészet nélkül élni nem lehet, az emeli fel a lelket. A rendezvényen az Atyai szívvel és a Talpra magyar kiállítás anyagait tekinthették meg a résztvevők. A kiállítást Bajcsy Lajos atya nyitotta meg.

Fotó: Albert Péter