A hazai Bosch csoport idén is csatlakozott a Lányok Napja országos rendezvénysorozatában, melynek egyik helyszíne a vállalatcsoport legnagyobb, hatvani gépjárműelektronikai gyára volt. Az eseményen a tudományok és a technológia iránt érdeklődő fiatal hölgyek betekinthettek a kutatás-fejlesztés és a gyártás gyakran férfiasnak tartott világába. – Szerintem a nőknek helyük van az olyan pályákon is, mint például az autóipari fejlesztések. Nagyon örülök, hogy a Bosch erre a témára a nyíltnapon is felhívta a jelenlévők figyelmét – mondta Deszk Laura Szonja, az egyik résztvevő.

Egy másik látogató, Urbán Anna, izgalmasnak találta a nyíltnapot és sok hasznos információval bővült a tudása. – Örülök, hogy részt vehettem a programon. Informatika szakos tanuló vagyok ezért kifejezetten jó volt, hogy betekintést kaphattam abba, hogy ilyen hatalmas vállalatnál, hogyan működnek az informatikai rendszerek, valamint a mindennapi munka – emelte ki.

Maczkó Flóra elmondta: jól érezte magát a vállalatnál és örül, hogy megnézhette a gyár működését. –Leginkább a fejlett gyártósori technológia nyűgözött le, valamint izgalmas volt látni, hogy mennyire fejlett a beléptetési technika is – fogalmazott.

A Lányok Napja eseménysorozat résztvevői az autóipari fejlesztésekhez kapcsolódó női karrierutakkal is találkoztak, valamint a vállalat női tehetségekre fókuszáló, sokszínű karriertámogatási programját is megismerhették. – Bár a munkaerőpiacon egyre nagyobb szükség van rájuk, mégis kevés fiatal lánynak jut eszébe, hogy a hagyományosan fiúsnak gondolt technológiai, műszaki, vagy éppen tudományos pályák irányába induljon el. Éppen ezért tartjuk fontosnak az olyan kezdeményezések támogatását, mint a Lányok Napja. Arra bátorítjuk a műszaki érdeklődésű lányokat, hogy a természettudományos és mérnöki szakmákban is próbálják ki magukat. A kezdeményezés fontosságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a rendezvényünkre rengetegen jelentkeztek, közülük több, mint 60 szerencsés diák vehetett részt a programon – mondta Károlyfi Irén, a Robert Bosch Elektronika Kft. HR igazgatója.

Fotó: Rozgonyi Dezső