Cecén rendezték meg a Távlovagló és Távhajtó Szakág utolsó Országos Bajnoki fordulóját.

Az Országos Bajnokság négy fordulóból áll és az adott versenyen elért helyezés alapján gyűjtik a pontokat a versenyzők fordulóról fordulóra. Egy versenyző két lóval gyűjtheti a pontokat.

A Hatvani Lovas Egyesület tagja Mihók Orchidea szerezte meg a Junior Magyar Bajnoki címet 80-120 km -en Becse P és Hunor P nevű lovaival.  -Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült egy újabb bajnoki címet szereznem, különösen, hogy ez az utolsó évem junior lovasként, hiszen idén betöltöm a 21. évemet és ezentúl már csak felnőtt címen versenyezhetek. A négy bajnoki fordulóból az első kettőt győzelemmel zártuk, a harmadikra nem mentünk el, így az ellenfelek egy kis előnyhöz jutottak. Tehát a bajnoki cím sorsát az utolsó fordulón, azaz Cecén kellett eldönteni – mondta Mihók Orchidea.

A két lóról tudni kell, hogy turáni lovak, azaz akhal-teke apától és arab telivér anyától születtek Parti Imre, azaz a Pelsonius Ménes tenyészetében.

– Nem titkolt, hogy Cecére a bajnoki cím miatt érkeztünk. Becse P-vel álltunk starthoz 80km-en. A nyolcvan km két harminc és egy  húsz km-es körből áll össze, a körök között kötelező állatorvosi vizsga vár a lovakra. Aki itt nem felel meg, az kizárásra kerül. Nyolcvan km alatt sok minden megtörténhet így a verseny akkor dőlt el, amikor áthaladsz a célvonalon és sikeresen vizsgáztál az orvosi ellenőrzésen is  – részletezte a versenyző.

Hozzátette: Becse nagyon jó formát igazolt, végig vezetve az egész mezőny előtt 15 perccel értünk célba. A távot 4 óra 13 perc alatt teljesítettük. A legnagyobb öröm számomra mégis az , hogy ezzel a turáni lovak megszerezték első bajnoki címüket.

-Hálás vagyok az egész csapatnak, akik egész évben mellettem álltak és támogattak, ez nélkülük nem sikerült volna, hiszen a segítők ugyanolyan fontosak egy versenyen, mint maga a versenyző. Köszönöm a  Hatvani Lovas Egyesületnek is a támogatást. Idén igazoltam át hozzájuk, és nagyon jól tettem. Fantasztikus csapat tagja lehetek és mindenben segítenek. Ez a magyar bajnoki cím közös – közölte Mihók Orchidea.

Fotó: Mihók Orchidea által küldött képek