Bőséges választékkal találkozhatnak a virágárusoknál azok, akik halottak napjához közeledve szerettük sírját szeretnék díszíteni. Idén is mindenféle formában, méretben és árban lehet beszerezni a kegyeleti ünnep kellékeit. Annak ellenére, hogy a termelési költségek jelentős mértékben emelkedtek a tavalyi évhez képest, a vásárlóknak nem kell hiánytól tartaniuk. És az idő is kedvez az élővirágoknak. A szokásos temetői trendek idén is hasonlóak, mint az elmúlt években, a legnépszerűbb virág most is a krizantém.

A krizantém a legkelendőbb, aminek sok fajtája és színe van. A gömbkrizantémokat nagyon keresett, de itt van még például a holland- és pók krizantém is, ezt is több színben lehet kapni – mondta Kaszás-Varga Angelika, az Angelika Virág tulajdonosa.

Mindezek mellett a maradandó kegyeleti díszek is kelendők, mécsesek, kerámia tárgyak és gipszfigurák is megtalálhatóak az üzletek polcain, legtöbben azonban a koszorúkat keresik. A nagy forgalom múlt hétvégén kezdődött, de várhatóan ma vásárolnak majd a legtöbben, mert sokan frissen szerzik be a koszorúkat és virágokat.