Megérkeztek az tankönyvek az oktatási intézményekbe, a Hatvani Bajza József Gimnázium tornaterme is könyvekkel van most tele. A pedagógusok osztályonként szétválogatták azokat, hogy augusztus 31-ig minden diák birtokba vehesse a tankönyveit. A tanulók egy rövid adminisztráció után, át is vehetik a felszerelést. Megkapják a teljes évi tankönyveiket, melyeket a következő hónapokban használni fognak.

– A tanulók, osztályonként külön időpontokra érkeznek, így zökkenőmentesen zajlik a könyvek átvétele. A gyerekek számára név szerint porcióztuk ki a könyveket, hiszen nálunk különböző tagozatos rendszer és csoportbontásos tanítás zajlik. A tantestület már gőzerővel készül az oktatásra, a tanmenetet is összeállítottuk, mindezek mellett rengeteg értekezletet tartunk annak érdekében, hogy a hamarosan kezdődő tanév gördülékenyen induljon – emelte ki Deák Andrea, a Hatvani Bajza József Gimnázium intézményvezetője.

A Hatvani Bajza József Gimnáziumban 514 diákot érintett a könyvosztás, akik az elmúlt évhez hasonlóan idén is ingyen vehetik át az előkészített csomagokat.

Fotó: Albert Péter