Megérkeztek az tankönyvek az oktatási intézményekbe, a Hatvani Bajza József Gimnázium tornaterme is könyvekkel volt most tele. A pedagógusok osztályonként szétválogatták azokat, hogy augusztus 31-ig minden diák birtokba vehesse a tankönyveit. A tanulók egy rövid adminisztráció után, át is vehették a felszerelést. Megkapták a teljes évi tankönyveket, melyeket a következő hónapokban használni fognak.

Deák Andrea, a Hatvani Bajza József Gimnázium intézményvezetője elmondta, hosszas előkészület előzte meg a könyvosztást. – Már az elmúlt tanévben felmértük, hogy milyen eszközökre van szükség. Idegen nyelvek esetében például egy tesztet írtak a diákok, melynek köszönhetően megállapítottuk a tudásszintjüket és csoportokba alakítottuk őket. A tanulóknak pedig képességeikhez mérten, különböző felszerelést rendeltünk – emelte ki.

Az intézményben tanuló diákok számára két alkalmat biztosítottak a könyvek átvételére, így az egyik turnusban a hetedik, nyolcadik és kilencedik évfolyamos diákok kapták meg. A második részben pedig a felsőbb évfolyamosok vehették át az oktatási eszközöket. Az osztást az intézmény tanulói is segítették, közösségi munkát vállalva csatlakoztak a feladatok elvégzéséhez. A Hatvani Bajza József Gimnáziumban 523 diákot érintett a könyvosztás, akik az elmúlt évhez hasonlóan idén is ingyen vehették át az előkészített csomagokat. Az iskolában a tantestület is készül az oktatásra, tervezik a tanmenetet és folyamatosan értekezleteket tartanak annak érdekében, hogy gördülékenyen induljon a tanév.

Fotó: Kovács Marcell