Mától, azaz február elsejétől több változás is életbe lépett a Hatvan Kártyával kapcsolatban. Ettől az időponttól kezdve ugyanis már elektronikus módon is igényelhetővé, valamint megújíthatóvá vált a kedvezménykártya, az ehhez tartozó regisztrációs felület már aktív a hatvankartya.hu oldalon. Itt minden olyan ügyintézést kényelmesen és gyorsan el lehet intézni, amiért korábban személyesen az ügyfélszolgálaton kellett sorban állni.

Újítás még, hogy február elsejétől már virtuálisan is elérhető a kedvezménykártya. A digitális változatot egy mobiltelefon segítségével is lehet használni, ami egy praktikus és környezetkímélő felhasználást biztosít a hatvaniaknak.

A kártya igénylésében és érvényesítésében természetesen megmarad a hagyományos rendszer is. Aki tehát szeretné, az az önkormányzat ügyfélszolgálatán a megszokott módon is igényelheti kedvezménykártyáját, a plasztik változatot pedig külön kérésre megkaphatja.

Fontos tudni azonban, hogy a kártya a kiállítástól számított egy évig érvényes minden esetben. Ha tehát valakinek csak április 30-tól kellene megújítani a jogosultságot, az majd csak a lejárati dátum előtt 1 hónappal tudja érvényesíteni a kártyáját az online felületen. Regisztrálni azonban addig is érdemes lehet a weboldalon, hiszen számos aktuális információ és érdekesség áll rendelkezésre a honlapon.