27:29-es eredménnyel zárult az OK-TAT-60 Kupa döntőmérkőzése, ami a Hatvani KSZSE és a KTE-Kisokos junior csapata között zajlott. A kétnapos tornán hat csapat küzdött a dobogós helyekért, a Hatvani KSZSE végül második lett. Rácz Csaba, a csapat kapitánya azt mondja, elégedettek az eredménnyel.

– Örülünk a második helynek, azt gondolom, hogy megszolgáltuk. Jó felkészülési torna volt ez nekünk a bajnokságra – mondta.

Kedves László edző szerint a csapat jól teljesített, további gyakorlással a bajnokságban is eredményesen szerepelhetnek majd. Az NB II-es szerepléshez új játékosokkal is erősítettek.

– Érkezett egy-két új játékos hozzánk a régiek mellé. Nem akarunk lecserélni senkit, hanem azt szeretnénk, ha mindenki ugyanazt a munkát folytatná, amit elkezdett. Nagyon örülök neki, hogy huszonöten mindig vagyunk az edzésen – közölte az edző.

Szombati Lajos, az OK-TAT-60 Kft. tulajdonosa azt mondja, ez a torna segítette a csapatot a felkészülésben.

– A célunk az volt, hogy a játékosoknak biztosítsunk egy jó felkészülési lehetőséget, illetve hogy népszerűsítsük magát a kézilabdát. Úgy gondolom, hogy mind a két célt elértük a torna végére – mondta Szombati Lajos.

Horváth Richárd polgármester szerint a kézilabda kiemelt helyet foglal el a hatvani sportéletben, éppen ezért egy kézilabdacsarnokkal igyekeznek támogatni a csapatot.

– A kézilabda egyesülettel közösen szeretnénk egy kézilabdacsarnokot építeni Hatvanban, ez most folyamatban van. Emellett az edző megkeresett azzal az ötlettel, hogy szeretnének kézilabda órákat tartani az általános iskolákban. Természetesen támogatjuk ezt a kezdeményezést – fejtette ki Horváth Richárd polgármester.

Nemcsak a legjobb csapatokat díjazták az OK-TAT-60 tornán, különdíjakat is osztottak. A legjobb játékosnak a hatvani csapat tagja, Blazsek Milán bizonyult.

 

Kezdőkép forrása: Hatvani Kézilabda és Szabadidő és Sportegyesület facebook oldala