Menyegző, ludak, népdalok – különleges Márton-napi műsort adtak elő az 5. Számú Általános Iskola drámaszakkörének tagjai, amelyben jelenlegi és volt diákok is szerepet kaptak. Ambruzsné Bakos Anett, a drámaszakkör vezetője elmondta, harminc tanuló jár a szakkörbe, az ő tehetségüknek köszönhetően számos díjat nyertek már.

Kutalik Márta, az egész napos mulatság szervezője azt monda, az iskolájukban nagy hagyománya van a Márton-napnak.

– Minden évben kézműves foglalkozással kezdődik ez a nap, lámpást készítenek a gyerek, amikbe mécseseket helyeznek. A világító lámpásokkal pedig körbesétálják az iskolát – közölte Kutalik Márta.

Márton napon egy különleges múzeumot is nyitottak az iskolában. Monoriné Tóth Eleonóra tanító néni régi relikviáinak és bútorainak felhasználásával alakítottak ki egy osztálytermet. Nóra néni azt mondja, nagyon örült, amikor kiderült nyugdíjba vonulását követően, régi tárgyai nem mennek tönkre, vigyázni fognak rá.

– Amikor kiderült, hogy kiállítótermet alakítanak ki, nagyon boldog voltam. Örülök, hogy úgy mehetek el az iskolából, hogy tudom, ezt a termet ápolni és gondozni fogják – mondta Nóra néni.

A múzeumavatást és a Márton-napi előadást követően táncházban szórakozhattak az iskola diákjai és pedagógusai.