Múlt pénteken elindult a közösségi költségvetés szavazólapjainak kiosztása, az önkormányzat munkatársai akkor kezdték meg a levelek kézbesítését. Sokan pedig ahogy megkapták ezeket, azonnal vissza is juttatták őket a városházára. A népszerűséget és a lelkesedést látva döntöttek úgy, hogy március elseje helyett korábban megnyitják az online felületet is és ezzel elindult a szavazás.

Fehn Stefánia is kitöltötte már a szavazólapot, több lehetőséget is választott, összesen 100 millió forint értékben döntött a fejlesztési lehetőségekről. Azt mondja, nagyon jó érzés, hogy közvetlenül kinyilváníthatja véleményét, és konkrét fejlesztésekről dönthet.

Horváth Richárd polgármester kiemelte: ez egy egyedülálló lehetőség a városban, arra kér mindenkit, aki tud, éljen a lehetőséggel és adja le szavazatát. Ez az első alkalom, hogy a hatvaniak közvetlenül szólhatnak bele a városi költségvetésbe, összesen 11 fejlesztés közül választhatnak, mire költsön a város. Van itt játszótérbővítés, kerékpárút fejlesztés, de eldönthetik azt is, hogy ebben az évben legyen-e kedvezményes terményvásár. Szavazni március 21-ig lehet az online felületen és papír alapon is.