Nyolcadik alkalommal rendezte meg az FC Hatvan és Robert Bosch Elektronika Kft. közösen focitáborát. A gyerekek izgatottan várták az eseményt, különböző ügyességi- és mozgáskoordináció-fejlesztő, valamint kapura töréses gyakorlatokat végeztek a pályákon – Nagyon jó élményeim vannak a táborról, ez már most vagyok itt hatodjára, és minden évben sok barátom is eljön ide – mondta Petrovics Nimród Zoltán.

Márkus Tamás, az FC Hatvan U9-es edzője hangsúlyozta, figyelembe veszik a gyerekek életkori sajátosságait, hogy mindenki sikerélménnyel zárja a hetet. Hozzátette, a tábor után többen folytatják náluk a labdarúgást. – Hat éve vagyok az egyesületnél, azt vettem észre, hogy akik itt voltak a táborban, azok 40-50%-a folytatta itt az FC Hatvannál. Jó pár gyerek azóta már az akadémián játszik, feladatunknak is tartjuk, hogy úgymond magasabb osztályba próbáljuk terelni a gyerekeket – részletezte.

Bárdos János, az esemény főszervezője elmondta, a tábor népszerű, míg az elmúlt 8 évben egy turnusban átlagosan 43 gyerek vett részt, most az első hétre 54 fő regisztrált. Ilyenkor nemcsak Hatvanból jönnek, hanem a környező településekről is, volt, hogy Budapestről, Egerből és Debrecenből is érkeztek. Kiemelte, idén is változatos programokkal készültek az ötnapos táborra.  – A BVSC-hez megyünk majd testvéri kapcsolatot ápolva, ott is éppen tábor van, és az ottani gyerekekkel fogunk versenyezni, ezt követően pedig strandra megyünk. Emellett rendszeresen látogatunk stadiont, elsősorban Budapesten, a programok között szerepel még sok játék és a Hatvani Strand meglátogatása is – foglalta össze. A főszervező hozzátetette: edzések mellett egy egészségügyi szakember szájhigiénés foglalkozást tart, az utolsó napon pedig a hagyománynak megfelelően zárják a hetet, a tábor válogatott csapata megmérkőzik majd az edzők csapatával, ezt követően nyársalással búcsúznak egymástól. 

Fotó: Albert Péter