A Városháza egyik termében sorakoztak azok a festmények, amelyeket a Hatvani Művésztelep és az Art Camp alkotói ajándékoztak az önkormányzatnak. A város ikonikus helyeit, látványosságait festették meg a művészek a tavalyi alkotótáborban, például a Grassalkovich-kastélyt és az udvaron lévő szökőkutat, a Hatvani Polgármesteri Hivatalt, valamint a vasútállomás épületét. A képeket Mátyássy Gábor, az Art Camp szervezője adta át Szinyei András alpolgármesternek. Az alkotásokon megelevenednek a nyári hangulatok, a zöld növények és különböző fény-árnyék hatások. – Leginkább a grafika, festészet, komputer grafika, jelenik meg, de vannak plein air festők is. Nagyon sok a városházát, kastélyt, tehát hatvani valóságot megörökítő kép, és vannak elvonatkoztatott, modern absztrakt alkotások is. Nem erőltetjük a művészekre, hogy csak Hatvan lehet ábrázolni, rengeteg dolog van, amit még nem örökítettek meg. Nem láttam még Zagyvás művet, vagy olyat, ami séta közben felfedezett kis utcákban lévő régi házak stukkóit jelenítené meg. A városközpont, ami leginkább előjön témaként – mondta Mátyássy Gábor.

A városvezetés büszke arra, hogy hosszú évek óta működik a testvérvárosok között az Art Camp rendezvény. Ennek célja egymás kultúrájának megismerése, illetve az emberi kapcsolatok erősítése, és a kulturális értékek bemutatása, átadása – mondta Szinyei András, alpolgármester. – Igazi baráti közösség alakul ki, élvezet nézni. Általában hétfőtől péntekig vannak itt, az önkormányzat fogadja, köszönti őket. Ezeken én is mindig részt szoktam venni, és azért beszélek róla ilyen lelkesen, mert tényleg nagyon örülök ennek az eseménynek. Mindig várom az újabb művésztalálkozót, a képek magukért beszélnek. Szép alkotásokat kaptunk, büszkék lehetünk rá – részletezte.

A most adományozott festmények a városháza falát díszítik majd, ezek közül egyet pedig Hatvan testvérvárosának, Kézdivásárhelynek ajándékoztak tovább, amelyet Horváth Richárd polgármester, Szinyei András alpolgármester és Mátyássy Gábor, az alkotótábor szervezője személyesen adott át.