Heves megyében, Hatvanban nyitotta meg második állampapír értékesítési pontját a Magyar Államkincstár. A Grassalkovich út 13. szám alatt található értékesítési pontban pénteken délután vásárolták meg az első állampapírokat a befektetők. Balatoni Ildikó, a Magyar Államkincstár pénzforgalmi elnökhelyettese sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a Magyar Államkincstár magas kamatot, hozamot és biztos befektetést kínál. A magyar állampapírok pedig megbízható és keresett termékek a piacon, ezt bizonyítja, hogy meghaladja a 800 milliárd forintot az ügyfélállományuk.

Horváth Richárd polgármester rámutatott, hogy a városfejlesztési törekvésekbe jól illeszkedik az állampapír értékesítési pont megnyitása, hiszen magas minőségű szolgáltatások bevezetésére törekszik a városvezetés Hatvanban.

– Egy olyan településért dolgozunk, ahol a hatvaniak megtalálják azokat a fontos lehetőségeket és szolgáltatásokat, amely szerethetővé teszi Hatvant – fogalmazott.

Zay Ferenc, a Magyar Államkincstár Heves megyei igazgatója elmondta, a Magyar Államkincstár célja, hogy hatékony ügyintézéssel és kedvező ajánlatokkal közelebb kerüljenek az ügyfelekhez az értékesítési pontokkal. Azt szeretnék elérni, hogy egyre többen válasszák befektetésként a magyar állampapírokat. Különösen igaz ez Hatvanra, hiszen a településen az ügyfelek száma még elmarad a megye többi nagyobb településétől. Az is kiderült, hogy Heves megyében a Prémium Magyar Államkötvény iránt a legmagasabb a kereslet, a befektetők több mint a fele választja.

– A hatvani értékesítési pontban valamennyi állampapírtípus megvásárolható – ismertette Zay Ferenc.

A Magyar Államkincstár hatvani értékesítési pontja csütörtökön és pénteken tart nyitva a Grassalkovich út 13. szám alatt.