Vasárnapig van idő lecserélni a megyei autópálya-matricákat, hiszen azok érvényessége január 31-én jár le. Az elmúlt évben bevezetett új matricák ára ebben az évben sem változik, így erre az esztendőre is 5000 forintot kell fizetni érte.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgálat (NÚSZ) szerint a megyei matricák tavalyi bevezetése láthatóan vonzóbbá tette a hazai gyorsforgalmi utakat az autósok számára, míg a tíznapos matricák iránti kereslet nem változott. Az adatok alapján egyre többen veszik igénybe a rendszert, és olyanok is autópályát használnak, akik eddig nem tették.

Az e-matricát néhány kattintással meg lehet vásárolni az interneten keresztül az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalon, mobilról SMS-ben vagy applikációval, személyesen a NÚSZ ügyfélszolgálati irodáiban, illetve az országszerte megtalálható viszonteladók bármelyikénél, például benzinkutakon.

A NÚSZ azt javasolja, hogy a vásárlás során, még az e-matrica kifizetése előtt a díjkategória mellett feltétlenül ellenőrizzük a rendszám, felségjelzés helyességét és az érvényességi időt. Személyes vásárlás esetén az ügyfél aláírásával, internetes, illetve mobilról történő tranzakció során pedig elektronikus válaszüzenetében igazolja vissza az adatok helyességét.