Az Ady Endre Könyvtárban tartják azt az előadássorozatot, amelyet Cserbik János házassági tanácsadó a párkapcsolatokról tart Frissítés 2.0 címmel. Hétfőn „A szeretet döntés kérdése” elnevezésű előadáson vehettek részt az érdeklődők. A program kedd este folytatódott a „Kapcsolat-ápolás” témakörrel. A látogatóknak a találkozó folyamán lehetősége nyílt kötetlenül is beszélgetni az előadóval. A lelkész interaktív feladatok és beszélgetés segítségével hívta fel a figyelmet az emberi kapcsolatok, különösen a párkapcsolatok fontosságára.  Cserbik János nagy hangsúlyt fektet a krízisben lévő párok problémáinak kezelésére és az önismeretre. A lelkész azt tapasztalja, a párkapcsolat az emberi élet egyik legközpontibb témája. – Napjainkban a technológiának köszönhetően mindent frissítünk, hozzászokunk a gyors megoldásokhoz. Mindez a párkapcsolatokban másképp működik. Arra próbálom felhívni a figyelmet, hogy jobb mielőbb reagálni a felmerülő problémákra és nem érdemes megvárni, hogy nagy távolságok keletkezzenek a párkapcsolatban élők között. Mindez nagy befelé figyelést és önismeretet igényel mindkét fél részéről – közölte Cserbik János, lelkész.

A házassági tanácsadó hozzátette:  ezek az alkalmak nemcsak egy előadást jelentenek, ahol ő prédikál, hanem ez egy interaktív, feladatokkal teli program, amit elsajátítva az ember személyisége is fejlődhet.

Az ingyenesen látogatható előadássorozat jövő hét hétfőn folytatódik a „Szexuális integritás újratöltve” című témával. Zárásként a konfliktusok és az elfogadás áll majd a középpontban.