A kormány stratégiai kabinetje tárgyalt a hatvani ipari parkhoz kötődő fejlesztésekről, s támogatja a várost elkerülő közlekedési infrastruktúra fejlesztését – áll abban a levélben, amit Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter írt Horváth Richárd polgármesternek. A városvezető szerdán kapta meg a települést déli és északi irányban elkerülő út megépítéséhez szükséges döntésről szóló tájékoztatást. A levél úgy folytatódik, hogy a hatvani elkerülő utak bővítésének előkészítéséről szóló javaslatot a külgazdasági és külügyminiszter, valamint a közlekedési infrastruktúráért felelős kormánybiztos közösen terjeszti a kormány elé 2017-ben.

– Nagyon megürültünk a Miniszter Úr tájékoztatásának, noha tudjuk, a tényleges jóváhagyásra még várnunk kell. Az azonban biztató lépés, hogy a kabinet támogatásra érdemesnek ítélte a több milliárdos, a város és a környék közlekedését, valamint az ipari park minden irányból történő megközelítését nagymértékben megkönnyítő projektet – nyilatkozta Horváth Richárd hatvani polgármester. Hozzátette: a fejlesztés azért is fontos, mivel az itt letelepedő üzemek a munkaerő-utánpótlás mellett a fejlett infrastruktúrát, s ezen belül a közúti elérhetőséget tekintik a legfontosabb feltételnek, s a termelő cégek mellett a logisztikai vállalatok is utóbbit említik, mint elsődleges követelményt.

– Önkormányzatunk mindezt nem lenne képes önerőből megvalósítani, ezért kértem a tárcavezető segítségét – mondta a polgármester. – A szakértői véleményeket elkészíttettük, s ezek megállapításait is eljuttattam a Miniszterelnökségre. Nagyon fontosnak tartjuk a beruházásokat, mivel a jelenlegi közlekedési feltételek már nem alkalmasak a megnövekedett, s a jövőben még dinamikusabbá váló forgalom kiszolgálására, illetve a város belső útjainak tehermentesítésére. Bízunk benne, hogy a kormány méltányolja törekvéseinket.