Kolozsvári Angelika az elmúlt nyolc szezont a Hatvani Gigászok jégkorongcsapatában töltötte, gyakorlatilag a jégpályán nőtt fel. A 16 éves lány a kezdetektől fogva ígéretes sporttehetségnek számít, a Gigászok valamennyi edzője támogatta és segítette őt a fejlődés útján. A bajzás diák kitartásának és szorgalmának köszönhetően nemrégiben felvételt nyert a Budapest Jégkorong Akadémiába is, így szeptembertől már az ország egyik legnagyobb utánpótlás nevelő klubját fogja erősíteni.

– Gyakorlatilag az egész életem a jégkorongozásról szól, nagyon szeretem ezt a sportot. Az akadémián szeptembertől napi 2-3 edzés, illetve nagyon sok külföldi torna és meccs várható  – mondta Kolozsvári Angelika, aki idén már magántanulóként végzi a középiskolai tanulmányait a sport miatt. – Legfőbb célom, hogy bekerüljek a hazai felnőtt válogatottba és később külföldi egyetemeken jégkorongozhassak. Ezért nagyon elszánt és motivált vagyok. A sport rendkívül sokat jelent az életemben, nagyon sok jó élményt, barátot, utazással kapcsolatos tapasztalatot szereztem általa – tette hozzá a fiatal jégkorongozó.

Angelika az egyik legkiemelkedőbb sikereként a tavalyi Magyar Bajnoki címet említi, amit a Hatvani Gigászokkal nyertek U25 B kategóriában. A fiatal lány útja most a Budapest Jégkorong Akadémiában folytatódik, ahol a növendékeket arra készítik fel, hogy a tehetséges sportolók hazai és külföldi terepen is sikereket érjenek el.

Fotók: Kerek Emese (Kolozsvári Angelika édesanyja) által küldött képek