Véget ért a Nemzeti Tehetség Program által támogatott Tehetséggondozó KézMűhely, a hatvani Grassalkovich Művelődési Házban. A program célja a gyermekek kreativitásának, logikai készségének, kézügyességének fejlesztése, igényes munkavégzésre nevelés és a hagyományápolás volt.

A fő programon kívül a gyerekek többször is részt vettek kirándulásokon is. A budapesti Hagyományok Házában a Mézesbábosság című múzeumi foglalkozáson vehettek részt, ahol kézműves foglalkozás keretén belül a mézeskalács készítés rejtelmeibe nyerhettek betekintést a gyerekek. Ezen kívül pedig megismerkedhettek a méz, és a méhek segítségével kialakult mesterségekkel is. A látogatás célja az volt, hogy a diákok nyitott kulturális tereket ismerhessenek meg, olyanokat, ahol összeér a múlt a mával, ahol kultúrák és korszakok találkoznak és beszélnek egymással. A másik alkalommal pedig Rózsaszentmártonba látogattak el a csoporttal, ahol egy kosárfonó mindennapjaiba tekinthetnek be a  Tehetséggondozó KézMűhely résztvevői.

A lezajlott komplex tehetséggondozó projekt zárásaként a program résztvevőinek munkáiból készült kiállítás várja az érdeklődőket, a Hatvani 5. Számú Általános Iskola kézműves termében május 12-ig.​

NTP-KKI-16-0187 Tehetséggondozó KézMűhely