Most még csak világosnak, barnának és búzának hívják a Hatvany Serfőzdében kapható saját főzésű söröket, de jövő héten már saját elnevezésük lesz. Még bárki lehet a hatvani sörök keresztanyja vagy keresztapja, az ötleteket január 31-ig várják az intézményben kihelyezett urnába és az info@hatvanymuzeum.net e-mail címre.

Tyukodiné Márkus Marianna, a Hatvany Lajos Múzeum igazgatója elmondta: novemberben hirdették meg a Nevezzük el Hatvan város sörét! című pályázatot, hogy a 2014 óta kapható hatvani söröket végre nevükön szólíthassák.

Az eredmények, pontosabban a nevek kihirdetését február nyolcadikán tartják a helyszínen, ahol a névadó kreativitását is díjazzák, emellett Koza József prépost, kanonok elvégzi a névadási ceremóniát. A hatvani sörök továbbra is népszerűnek bizonyulnak, a serfőzdében az a tapasztalat, hogy nincs abszolút kedvenc, egyformán fogy mind a három típus. Januártól pedig már nem csak helyben lehet fogyasztani a hatvani söröket, palackozzák is, így akár literenként haza is vihetjük őket.

serfozdenev