Hallal teli tó, jó idő, egy kényelmes szék, horgászeszközök, és türelem. Minden feltétel adott volt kedden ahhoz, hogy a hatvani kéklámpások horgász versenyt szervezzenek maguknak a Sóderosnál. Immáron másodszor kerül megrendezésre a kéklámpások horgászversenye a Hatvan és Vidéke Mentőalapítvány és az OK -TAT – 60 Kft. támogatásával. Ezen a megmérettetésen a három kéklámpás szervezet, a rendőrök, a tűzoltók és a mentők csapatai mérik össze horgásztudásukat. Jelenleg nyolc csapat verseng egymással jó hangulatban – részletezte Szabó László, mentőállomás –vezető, szervező.

A verseny a kifogott halak mennyiségén dőlt el, aki súlyra a legtöbb halat fogta, az nyerhette meg a bajnokságot.

Kovács László a rendőrség állományát képviselte, akinek a délelőtt folyamán több keszeget sikerült is kifognia. Mint mondta, örömmel vesz részt a versenyen, ez a sport kikapcsolja őt a hétköznapokban is.

Burik János is több évtizede horgászik, és ő is kiemeli, hogy a jó levegőn és a nyugalomban töltött órák feltöltő erővel hatnak rá. A versenyre tudatosan és nagy rutinnal készült, szerinte a sok halfogás titka a jó csalétekben rejlik. Elméletét az is bizonyította, hogy a verseny lejárta előtt fél órával bizony elég sok hal ficánkolt hálójában.

A versenyt végül a tűzoltók csapatából Dudás Gábor  nyerte meg aki összesen 5 kg 80 dkg halat fogott ki a tóból. A lemérések után az első három helyezés átvehette a jól megérdemelt serleget is, a kifogott halakat pedig még időben visszaengedték a vízbe.

Fotó: Albert Péter