A Hatvani Strandfürdő június 16-án reggel 9-kor ismét kinyitja kapuit és várja a fürödni, kikapcsolódni vágyókat. Addig a szokásos karbantartások és felújítások is teljesen befejeződnek. – Az ötszög medence alsó részét újracsempézték, az öltözőben pedig új mosdót és zuhanyzót alakítottak ki. Az idei évben több vendéglátó egység fog működni a strandon, s közkívánatra ismét lehet majd lángost és hekket is venni – mondta Török Éva, a Hatvani Strandfürdő csoportvezetője.

A Hatvani Strandfürdő csoportvezetője hozzátette: gyakran megkeresik azzal a kérdéssel, hogy miért júniusban nyit ki a Strandfürdő. Ezzel kapcsolatban a vezető elmondta: a strand azért nyit minden évben június közepén, mert ugyanaz a személyzet működteti nyáron a fürdőt is, mint a Városi Uszodát, így a strand kinyitását az iskolai tanév befejezése után tudják megoldani.

A tavalyi évben a Hatvani Strandfürdő látogatottsága rekordokat döntött, augusztusban volt olyan hét, amikor csaknem kilencezren látogattak ki a fürdőbe. A tapasztalatok alapján nemcsak Hatvanból, hanem közeli városokból, még Budapest környékéről is érkeztek vendégek. Az elmúlt évek legnagyobb slágere, a két éve megújult gyermekmedence idén is várja a legkisebbeket. Emellett nyáron számtalan programmal készülnek a fürdőzni vágyóknak, így például július 27-én éjszakai fürdőzés, illetve augusztusban Strandfesztivál is lesz.