Vasárnap is sokat fog sütni a nap, de már többfelé erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és délután elszórtan futó záporok, főként északon lokális zivatarok alakulhatnak ki, néhol felhőszakadás, jégeső sem kizárt.  Északon élénk lehet az északnyugati szél, de zivatarok környezetében erős, viharos lökések is előfordulhatnak. Napközben 31-36 fok között alakul a hőmérséklet, de a zivatarokat követően kis időre több fokkal lehűl a levegő – írja az idokep.hu.

Hétfőn egy gyenge hidegfront hozhat főként az ország keleti és déli felére elszórt záporokat, zivatarokat. Néhol megélénkülhet az északias szél. Csak pár fokkal lehetnek alacsonyabbak a csúcsértékek, napközben 28-34 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Kedden a Dunától keletre lehet a legtöbb napsütés, a Dunántúl fölé napközben viszont nagyobb gomolyfelhők érkezhetnek, nyugaton, északnyugaton pedig a nap második felében záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Ezeken a tájakon a délies szél is megélénkülhet. A legmelegebb órákban 31-35 fokot mérhetünk.

Szerdán és csütörtökön sok napsütésre számíthatunk, számottevő csapadék nem valószínű. Többfelé élénk, északnyugaton erős lehet a déli-délkeleti szél. Az ország nagy részén már 35 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet.