Vasárnapra egy hidegfront érkezik sokfelé záporokkal, zivatarokkal, északnyugatira forduló erős, helyenként viharos széllel és jéggel, felhőszakadással.

Kevesebb csapadékra a középső megyékben számíthatunk. Helyenként már mérséklődik a kánikula, 25-33 fok valószínű. Nyugaton mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Hidegfront vonul át.

Hétfő reggelre sokfelé felszakad a felhőzet, majd nyugat felől ismét megnövekszik. A reggeli, délelőtti órákban északkeleten, keleten, majd nyugaton várható zápor, zivatar kialakulása. Az északnyugati szél élénk, több helyen erős lehet. A friss reggelt követően délután mindössze 24-28 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden hajnalban, reggel még délen lehet gyenge eső, zápor, napközben azonban száraz idő valószínű, sok napsütéssel. Erős, helyenként viharos lehet az északnyugati szél. A csúcshőmérséklet 22-26 fok között tetőzhet.

Szerdán és csütörtökön alapvetően napos időben lesz részünk, csapadék nem valószínű. Szerdán helyenként, csütörtökön ismét többfelé feltámad a szél. A nagy kánikula nem tér vissza, 24-27 fok körül alakulnak a maximumok.

Forrás: időkép.hu