Az intézmény tornatermébe gyűltek össze a sportra kíváncsi fiatalok. Egy kötetlen beszélgetést tartottak a jégkorongról, amiben részt vett Szőke Attila edző mellett a sportág két hazai ifjú reménysége is. Fecske Maja már nyolc éve űzi ezt a sportot, azt mondja, lányként ugyan kicsit nehezebb, de érdemes kipróbálni. Vele a családja szerettette meg a hokit. Nagy Krisztián szerint elsősorban nem is a jégkorongot, hanem magát a sportolást kell megszeretni.

Kovács János, a Szent István Általános Iskola igazgatója elmondta: mióta a Kossuth téren jégpálya van, folyamatosan erősödik a jégkorcsolyázás iránti igény a városban. Ehhez kapcsolódóan jött az iskolában az ötlet, hogy a jégkorongozás felé is nyitnának, így vették fel a kapcsolatot Szőke Attila edzővel, majd az intézmény alapítványa a Magyar Jégkorong Szövetség tagja lett. Tavaly még a szuper mini kategóriában, idén pedig már a mini kategóriában is versenyeznek, a Boschnak köszönhetően pedig saját mezük is van.

Sinoros Szabó Botond másfél éve sportol, neki a testvére hozta meg a kedvet hozzá, mindenkinek ajánlja, mivel az edzések és a meccsek is mindig jó hangulatban telnek. A kisiskolások körében pedig valóban egyre többen választják a jégkorongot. A jégpálya idei szezonjának megnyitásakor is felvonultak a Szent István Általános Iskola hokisai.