Az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskolában szerdán a játéké volt a főszerep, ugyanis az intézmény udvarában egy öko játszóteret alakítottak ki. Az intézmény már évek óta részt vesz a TESCO „Ön választ, mi segítünk!” programján, melynek keretében a legjobbak közé választották az iskolát, így az elnyert összegből valósulhatott meg az ideiglenesen felállított környezetbarát játszótér.

Lukovszkiné Toman Márta, a Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola pedagógusa fontosnak tartja, hogy a gyermekek körében is felhívják a figyelmet a környezettudatosságra. – Különböző ügyességi játékok segítségével oktatjuk a gyermeket. Az országunkról és a lakosságról is tanulhatnak a kicsik és szemmel láthatóan nagyon élvezik ezt. A játékok segítségével gyakorolhatják a környezettudatos magatartást – részletezte Lukovszkiné Toman Márta, az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola pedagógusa.

Kolesza Franciska elmondta, hogy nagyon jó hangulatban telik a közös játék és sokat nevetnek a barátaival. – Az összes játékot kipróbálom, mert nagyon érdekesek és jó érzés, hogy a társaimmal közösen oldhatunk meg feladatokat – mondta Kolesza Franciska.

Kurcsik Szofi Nóra számos új játékkal ismerkedett meg, mindemellett sokat tanult a környezetről is. – Jól érzem magam, mert izgalmas játékokat hoztak nekünk. Sok mindent tanultam ma, többek között azt is, hogy nem szabad szennyezni a tavakat, mert azzal csak ártunk a természetnek – emelte ki Kurcsik Szofi Nóra.

A móka mellett azonban az ismeretterjesztő fenntarthatósági nap központjában főként a környezetvédelem, a szelektív hulladékgyűjtés és a környezetvédelem állt.

Fotó: Albert Péter