Az ünnepeket követően, január elsejétől több változás is történik a hatvani háziorvosi ügyeleti rendszerben. Az egyik, hogy év elejétől változik a telefonhívások fogadása. A sürgősségi betegellátás hatékonyságának fokozása, az azonnali elérhetőség biztonságának javítása érdekében az ügyelet irányítására új diszpécserszolgálat működik. – Az eddigi hívószám helyett egy 70-es számon lehet elérni az ügyeletet, a 06-70/370-3104-es számon. Legegyszerűbben az alábbi formában jegyezhető meg: 06 703 703 104 – fejtette ki Szabó László, a Hatvani Mentőállomás vezetője. Hozzátette: a diszpécser fogja kikérdezni a hívó felet a beteg állapotáról, és az alapján dönt, hogy mentőautó vagy az orvosi ügyelet menjen-e ki a helyszínre.

Változás még jövő év elejétől, hogy a gyermekorvosi ügyelet a kórház főépületének hetedik emeletéről a földszintre költözik, a felnőtt ügyelet mellé.

Január elsejével a mentőállomáson is lesz változás. Egy új autóval is bővül az eszközparkjuk, amely segítségével rossz időjárási viszonyok között is könnyen tudnak majd közlekedni a mentőápolók.

  1. január 1-től az egészségügyi alapellátás a következő számon hívható:

Központi háziorvosi ügyeleti hívószáma: 06/70 370-3104

Mentőszolgálat /mentési hívószáma: 104

 

Kezdőkép forrása: google.com