Kis borjúval, kis kecskével, és gyermekközpontú programokkal várják az érdeklődőket a Hatvani Vadasparkban, ugyanis március elsején újra megnyitotta kapuit a létesítmény.  A parkban, a téli szünetben több változás is történt, így például a birkák és a kecskék élőhelyét is felújították.

Továbbra is számos rekonstrukciókat terveznek a vadasparkban, valamint a már megszokott módon az állatsimogató részleg lakói is várják a látogatókat. Továbbá, ahogyan arról már korábban is beszámoltunk, lehetőség nyílik a vendégeknek elnevezni a kis bika borjút is, akit a Rózsi névre keresztelt magyar tarka tehén hozott világra. Szoldatics Lilla elmondta, hogy különböző vetélkedőkel készülnek a családoknak az állatpark munkatársai. Április 20-án húsvéti programokkal várjuk a látogatókat, ugyanis lehetőség lesz tojást festeni, kézműveskedni, valamint ügyességi játékokban is részt vehetnek a kicsik. Gyermeknap alkalmából is készülünk különleges programokkal és feladatokkal a családok részére  – részletezte Szoldatics Lilla, a Hatvani Vadaspark adminisztrátora.

Hozzátette, hogy a megfelelő takarmánynak és a lelkiismeretes gondozásnak köszönhetően az állatok könnyen átvészelték a telet és a nagyobb fagyokat. A vadaspark, a tavaszi nyitvatartás alatt, keddtől vasárnapig, kilenc és délután négy óra között várja az állatbarátok látogatását.