A vadaspark szombaton családi nap keretei között várta az érdeklődőket. A gyerekek megetethették és megsimogathatták a háztáji állatokat, emellett láthattak pávát és mosómedvét is. A büfé egész nap nyitva volt, frissítő üdítőkkel és jégkrémekkel várták a hűsölni vágyókat. Párakapu is üzemelt a nagy hőségre való tekintettel. A gyerekeknek díjmentesen használható ugrálóvárral készültek, de felülhettek egy kistraktorra is. Kiss Katalinék egyéves fiukat hozták ki a vadasparkba. – Már nagyon régen voltunk együtt kirándulni, most volt ez a rendezvény és úgy gondoltuk, hogy a jó időre való tekintettel kijövünk a vadasparkba. A kicsi ugyan még nem tud aktívan részt venni, de megnéztük az összes állatot – fogalmazott.

Az állatokat a kihelyezett zöldségekkel és gyümölcsökkel lehetett etetni, emellett vásárolhattak a látogatók zoo csemegét is. Pauer-Nagy Panna, aki szüleivel érkezett Gyöngyössolymosról az ugrálóvárban játszott sokat. Állatokat simogatott, majd meg is etette őket. Elmondta, hogy a kecske mérges volt, amikor ételt akart adni neki, de a nyulak nagyon örültek a répának, miután letette a csemegét rögtön odaugráltak és elkezdték falatozni.

Botos Natália kedvenc állata a nyuszi, mert – elmondása szerint – nagyon cukik. A nyulak etetésén kívül más programokat is terveztek. – Nyuszizás után játszok az ugrálóvárban, jégkrémet eszek és megnézzük a többi állatot – mondta.

Csajkovics Viktor Budapestről érkezett családjával Hatvanba. Ők felkészülten érkeztek, már a bejáratnál megvették a zoo csemegét. Két kisfia és kislánya a pávákat nézték és abban reménykedtek, hogy az egyik madár széttárja tollait. – A mai program keretén belül nemcsak a vadaspark családi napja adta lehetőségeit fogjuk élvezni. Szeretnénk megtekinteni a Grassalkovich-kastélyt és a vadászati múzeum kiállítását, így a félnapos kirándulás alkalmával megismerjük Hatvant és környékét – részletezte.

A családi rendezvény nagy érdeklődést váltott ki, több mint 370 jegy kelt el. A Hatvani Vadaspark keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között várja az érdeklődőket. Megtekinthetőek többek között olyan háztáji állatok, mint a kecske, birka, vagy a tyúk. Látogatható továbbá a nemrégiben született szürkemarha borjú is.

Fotó: Albert Péter