A Hatvani Karitatív Összefogás Egyesület tavaly szervezte meg először az iskolatáska-gyűjtési programját. Az akció akkor nagyon sikeres volt, több mint 100 táskát kaptak, amelyeket a rászoruló családok ingyen vihettek el. Az iskolatáskák mellett különböző tanuláshoz szükséges felszerelések, írószerek adományozásával is sokan könnyítették meg több diák iskolakezdését.

Az iskolatáska akciót most is meghirdette az egyesület. A gyűjtés július elején kezdődött, azóta már több mint 50 felajánlás érkezett – mondta a karitatív összefogás elnöke. Smidné Vereb Julianna hozzátette: a táskák mellett fel nem használt füzetcsomagokat és írószereket is várnak. Mint mondta: az adománygyűjtéshez augusztus 10-ig bárki csatlakozhat. A céljuk az, hogy támogassák a hátrányos helyzetű családok iskolakezdését. – Többféle módon lehet hozzánk eljuttatni az adományokat. A Hatvani Karitatív Összefogás Egyesület közösségi oldalát érdemes felkeresni, ott megtalálható minden információ, így a Hatvani Mozgáskorlátozottak Egyesületének elérhetőségei is, ahová várjuk a felajánlásokat, illetve ha bárki ír nekünk üzenetet, akkor házhoz is megyünk a táskákért. Bízunk benne, hogy még a tavalyinál is több gyermek iskolakezdését tudjuk ezzel megszépíteni – hangsúlyozta.

Smidné Vereb Julianna elmondta azt is, hogy augusztus 10-e után tartják majd a Grassalkovich Művelődési Házban az adományosztást, ahonnan bárki elviheti azokat az iskolatáskákat, tanuláshoz szükséges eszközöket, amire szükség van.

Kezdőkép: archív